Ανακοινώσεις

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Αγαπητοί συνάδερφοι και αγαπητές συναδέρφισσες,

Ελπίζουμε να είστε καλά!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την παράταση της υποβολής των εργασιών για το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση μέχρι 30/06/2024.

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Έρευνα για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία της ΕΝΕΦΕΤ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ανακοινώνουμε την έκδοση Ειδικού Τεύχους (Special Issue) του περιοδικού Έρευνα για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία της ΕΝΕΦΕΤ.

Το Ειδικό Τεύχος θα περιλαμβάνει αποκλειστικά εργασίες που παρουσιάστηκαν στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση της ΕΝΕΦΕΤ στα Ιωάννινα.

Κάθε συγγραφέας ή συν-συγγραφέας μπορεί να υποβάλει μέχρι μία εργασία.

Οι εργασίες θα υποβάλλονται μέσω της πλατφόρμας του περιοδικού στο σύνδεσμο
https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/RiSTE/about/submissions#authorGuidelines  μέχρι τις 1Μαΐου 2024.

Οι εργασίες που θα δημοσιευτούν στο Ειδικό Τεύχος του περιοδικού δεν θα συμπεριληφθούν στα Πρακτικά του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

Οι προδιαγραφές συγγραφής των εργασιών φαίνονται εδώ https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/RiSTE/about/submissions

Με εκτίμηση,

Από την Οργανωτική Επιτροπή 

Κωνσταντίνος Κώτσης
Γεώργιος Στύλος

 

Από την ΕΝΕΦΕΤ

Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Ζουπίδης

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υποβολής των εργασιών για τα Πρακτικά του 13oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση θα ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου 2024 και θα ολοκληρωθεί στις  15 Ιουνίου 2024.

Σας καλούμε να ενσωματώσετε όλες τις αλλαγές που έχουν προταθεί από τους κριτές και από τις συζητήσεις στο συνέδριο.

Επίσης, παρακαλείσθε να τηρήσετε την ημερομηνία υποβολής των εργασιών και να ακολουθήσετε με προσοχή τις προδιαγραφές συγγραφής ώστε τα πρακτικά να δημοσιευτούν το συντομότερο δυνατό.

Τα τελικά κείμενα θα αποσταλούν στο emailgstylos@uoi.gr

Οδηγίες Συγγραφήςhttps://synedrio2023.enephet.gr/assignments-submission/

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές!

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου

ΔΕΙΠΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

H Οργανωτική Επιτροπή του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση σας καλεί σε ΔΕΙΠΝΟ το Σάββατο 11 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στη “Φηγό” που βρίσκεται στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η τιμή κατά άτομο είναι 15 ευρώ. Τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής έχουν ήδη καλύψει την υποχρέωση αυτή. Θα υπάρχει μουσική με Dj.

Προκειμένου να γίνει ένας αρχικός προγραμματισμός, παρακαλώ, όσοι/σες ενδιαφέρεστε, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.

https://forms.gle/HsTHXePmKES3zA4u6

Η πληρωμή του αντίστοιχου ποσού θα γίνει σε ειδικό stand στις εγγραφές ή στον χώρο του δείπνου.

 

8η Ανακοίνωση

Οδηγίες για τις εργασίες του συνεδρίου

Α. ΑΦΙΣΕΣ

Η  αφίσα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 85cm (πλάτος) και 120cm (ύψος).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε πρότυπο.

Β. ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ – ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ – ΣΥΜΠΟΣΙΑ

Η διάρκεια κάθε παρουσίασης είναι έως 15 λεπτά.

Σε όλες τις αίθουσες θα υπάρχει βιντεοπροβολέας και Η/Y.

Γ. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Σε κάθε εργαστήριο διατίθεται βιντεοπροβολέας και Η/Y.

Οι συντονιστές μπορούν να επικοινωνήσουν με την οργανωτική για περαιτέρω διευκρινίσεις που αφορούν το χώρο που θα διεξαχθούν τα εργαστήρια.

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή

7η Ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδερφοι,

Το πρόγραμμα του συνεδρίου και συγκεκριμένα οι ώρες και οι μέρες παρουσίασης των εργασιών έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του συνεδρίου (https://synedrio2023.enephet.gr/program/). Παρακαλώ να ελέγξετε με προσοχή τους τίτλους και τους συγγραφείς των εργασιών και να μας υποδείξετε τυχόν παραλείψεις μέχρι την Τρίτη 19/9/2023.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το συνέδριο ξεκινά την Παρασκευή 10/11/2023, οπότε δεν θα είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν αλλαγές στο πρόγραμμα λόγω επαγγελματικών ή προσωπικών υποχρεώσεων των συνέδρων. Είναι πρακτικά αδύνατον να συμπιεσθούν οι παρουσιάσεις τριών ημερών μόνο στο Σαββατοκύριακο.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Κωνσταντίνος Κώτσης

Καθηγητής

6η Ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδερφοι,

Σας ευχόμαστε καλή ακαδημαϊκή και σχολική χρονιά.

Όσοι δεν έχετε υποβάλλει την αναθεωρημένη σύνοψη της εργασίας, παρακαλώ να το κάνετε άμεσα τις επόμενες ημέρες.

Με την υποβολή της αναθεωρημένης σύνοψης ολοκληρώνεται και η αποδοχή της εργασίας (Μπορεί να σας ζητηθούν αλλαγές στη μορφοποίηση, στα στοιχεία της συγγραφικής ομάδας ή στον περιορισμό της έκτασης της αναθεωρημένης σύνοψης).

Παρακαλώ να κάνετε τις αλλαγές στο προφίλ σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε αναρτήσει (https://synedrio2023.enephet.gr/assignments-submission/).

Απαιτείται ο κάθε συγγραφέας ανεξάρτητα από το αν έχει υποβάλει την εργασία ή όχι, να εγγραφεί με το email που δηλώθηκε στο σύστημα κατά την υποβολή της εργασίας ( Εγγραφή: https://synedrio2023.enephet.gr/wp-content/uploads/2023/07/ΟΔΗΓΙΕΣ-ΑΛΛΑΓΕΣ-ΣΤΟ-ΠΡΟΦΙΛ-1.pdf

και Οδηγίες-Αλλαγές προφίλ:https://synedrio2023.enephet.gr/wp-content/uploads/2023/01/Οδηγίες-Εγγραφής-στην-Πλατφόρμα-1.pdf)

5η Ανακοίνωση

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως η ημερομηνία υποβολής των αναθεωρημένων συνόψεων λήγει σε τρεις ημέρες (31/08/2023).

4η Ανακοίνωση

Αγαπητοί και αγαπητές συνάδελφοι,

Η υποβολή των εργασιών του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση πραγματοποιείται για πρώτη φορά μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχόμενου. Αυτή η συνεργασία, η οποία θα συνεχιστεί για τα επόμενα συνέδρια, δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής  δημοσίευσης των συνόψεων και των τελικών κειμένων στα πρότυπα ελληνικών και ξένων περιοδικών (π.χ. το περιοδικό Έρευνα για την Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία, το οποίο εκδίδεται από την ΕΝΕΦΕΤ). Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εκχώρησης DOI για κάθε σύνοψη και/ή εργασία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα επιθυμούσαμε να προβείτε σε αλλαγές που αφορούν το προφίλ των συγγραφέων στην πλατφόρμα του ΕΚΤ και τις προδιαγραφές του τελικού κειμένου της σύνοψης.

Πιο συγκεκριμένα, επισυνάπτουμε αναλυτικές οδηγίες (https://synedrio2023.enephet.gr/assignments-submission/) για:

  • τις απαραίτητες αλλαγές στο προφίλ σας στην πλατφόρμα του ΕΚΤ,
  • τις προδιαγραφές του τελικού κειμένου της σύνοψης (αυξάνεται η έκταση των σελίδων από τρεις σε τέσσερις, προκειμένου να συμπεριλάβετε τις επιπλέον πληροφορίες (ίδρυμα, email επικοινωνίας) και τα ενδεχόμενα σχόλια των αξιολογητών/τριών) και
  • τη διαδικασία υποβολής των αναθεωρημένων συνόψεων.

Σας παρακαλούμε να ακολουθήσετε με προσοχή τις οδηγίες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αναθεωρημένων συνόψεων: 31/08/2023

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική επιτροπή

3η Ανακοίνωση

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΕΝΕΦΕΤ,

Η νέα ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των εργασιών -μετά από αίτημα αρκετών συναδέλφων- είναι η Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023.

Με εκτίμηση,
Η Οργανωτική Επιτροπή